Lakritsijuustokakkua

11.12 0 Comments

Talossa on paljon juustokakkujen ystäviä ja päätimme kokeilla tällä kertaa lakritsijuustokakkua. Mango-, mansikka- ja pätkisversiot on kokeiltu ja niistä tykätty. Idea kakusta saatiin Sarppaloven blogista. Alkuperäistä reseptiä on hieman muokattu.



Pohja:
200g Digestivekeksejä
75g voita

 Täyte:
1 prk Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
1 prk Flora Vanilla
1 patukka lakritsaa
4 liivatelehteä

Kuorrute:
1 prk kuohukermaa
1 pussi Hopeatoffee karkkeja

Liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon lakritsituorejuusto. Paloittele lakritsipatukat joukkoon. Ota liivatteet vedestä, puristele niistä vesi pois ja liota liivatteet 1dl:aan kuumaa vettä. Lisää liivate-vesiseos tuorejuuston sekaan ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 4h. Yleensä annamme jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Lämmitä kattilassa kuohukerma ja hopeatoffeet. Kuorrute on valmis, kun toffeet ovat sulaneet tasaisesti kermaan. Anna jäähtyä ja kaada juustokakun päälle.



Salmiakin ystävälle kakku maistui ja suurin osa kakusta tuhoutui samalta istumalta, kun viisihenkinen perhe istuutui pöydän ääreen kakkua maistelemaan. Tätä varmaan tehdään uudemmankin kerran. Seuraavaksi kuitenkin tehdään laku-suklaa-Baileys-juustokakku, kylläkin ihan aikuisille syötäväksi.

Lakukakun ainekset ostettiin lakritsatuorejuustoa lukuunotamatta Lidlistä. Tuorejuustouutuus löytyi Prismasta.

Unknown

Urbaani eräjorma, joka viihtyy hyvin kaupungissa haikaillen luonnonhelmasta.

0 kommenttia: